Sunday, April 17, 2011

Loomuliku ilu koolitus ehk teistmoodi laupäev - lisatud videod

Näohoolduskomplekt tänutäheks
seminaril osalemise eest.
Eelmisel nädalal lugesin Dr.Hauschka igakuist uudiskirja. Märkasin seal midagi väga huvitavat. Seda, et ühel laupäeval on võimalik osaleda praktilise nahahoolduse ja looduskosmeetika seminaril. Kui olin läbi lugenud, mida 4-tunnine päev endas sisaldab, siis registreerisingi kohe koolitusele :)

Kõige suuremateks tõmbenumbriteks olid looduskosmeetikasarja Dr.Hauschka 3-sammuline nahahooldusrituaali praktiline osa ja loomulikult joogaharjutused, mis leevendavad pingeid näo-, kaela- ja dekolteepiirkonnas.

Usun, et kõik looduskosmeetika fännid/kasutajad teavad, mis brändiga on tegemist, kui rääkida Dr.Hauschkast. Kui ei tea, aga huvi oleks teada, siis mine nende kodulehele ja avasta enda jaoks midagi uut ja kasulikku.

Huvi äratas ka seminari toimumise koht - vanalinnas Müürivahe tänaval asuvas Studio 108 joogastuudios.

Osalejaid oli koos koolitajatega 13. Päev oli sisutihe ja möödus liiga kiiresti :) Koolitusel toimuvat ümber jutustama ei tahagi hakata. Räägin hoopis sellest, missuguseid uusi teadimsi sealt sain  ning millele leidsin kinnitust.

Sain teada, et Dr.Hauschka sarjal ei ole mitte ühtegi öökreemi. Seda kuulsin esmakordselt. See on täiesti teadlik samm. Nahal on omad rütmid. Näiteks uuenevad 28. päeva jooksul täielikult kõik naha pealiskihi rakud. Nahk toimib päeval teisiti kui öösel. Dr.Hauschka looduskosmeetika toetab neid rütme ning tasakaalustab sellega naha loomuliku talitluse. Öösiti ei peaks näokreeme kasutama, sest just siis on nahk kõige aktiivsem ja nahal on võime ennast ise puhastada. Kui kanda näole ööseks kreem, siis muutub nahk laisaks ning loomulikud protsessid ei saa toimida nii nagu peavad. Ka mina niisutasin nägu enne magama minekut kreemiga, küll mitte iga päev, tagant järgi õnneks. Aga nüüd tean, et see ei ole õige ja enam seda ei tee.

Näo puhastamine
See on nahaholduses üks olulisemaid samme. Naha puhastamise eesmärk on hoida nahapoorid puhtana.


Õhtuti teen kerge puhastuse. Eemaldan puhastuspiimaga meigi. Seejärel loputan näo leige veega. Siis panen natuke toonikut peopessa (mitte vatipadjale), hõõrun õrnalt  kahe käe vahel ja kannan näole. Kui toonikut panna vatipadjale, siis esiteks see on toote raiskamine ja teiseks, kätega näo "tupsutamine" ei kahjusta niigi õrna nahka. Toonik turgutab naha enda tööd. Ning ongi kõik :) Kreemi ei pane!

Hommikul teen aga põhjalikuma puhastuse. Kõigepealt teen rätiku kuuma veega soojaks ja asetan selle umbes minutiks näole. Kuumus avab poorid. Siis kasutan puhastuspiima. Pesen selle leige veega maha. Nüüd kasutan puhastuskreemi. See puhastab nahka sügavalt ja õrnalt, jättes näole puhta ja värske tunde. Saialille-, kummeli-, naistepuna- ja koldrohutõmmised tugevdavad, elustavad ja värskendavad nahka. Kreemjas mandel jätab kahjustamata naha loomuliku pH tasakaalu. Puhastuskreem ahendab poore ning soodustab mustuse ja jääkainete eritumist. Ka rahustab ja korrastab see põletikulist nahka.
Kuidas puhastuskreemi täpselt kasutada, loe siit.

Kui alguses kasutasin sooja rätikut, siis pooride sulgemiseks läheb vaja külma rätikut. Järgmiseks värskendan nägu toonikuga. Kohe kui nahk on kuiv, lisan päeva- ja silmümbruskreemi. Ja nahk ongi puhas ja kaitstud väliskeskkonna mõjude eest.

Naha eest hoolitsemine on ju ka rütm. Hommikune ja õhtune hoolitsus on aeg iseendaga. Mina proovin selle aja endale alati võtta. See on lihtsalt nii mõnus ja lõõgastav kogemus.

Tean, et hoolitsetud nahk on ilus ja särab!

Seminari päevakava saab näha siit.

No comments: