Sunday, June 20, 2010

Iga matkaja unistus - Käsmu matkarada

Käsmu matkarada - rada, mis kulgeb ümber Käsmu poolsaare - on matkajale tõeline unistuste rada. Matk tuleb piisavalt pikk, rada kulgeb nii mere ääres kui metsateedel, käia saab nii tugeva kattega teedel, liival kui kivisel maastikul - ühesõnaga vaheldust jagub:) Rääkimata tuulest, mille suund vahetub matka jooksul mitu korda.

Internetist leitud andmetel peaks matkaraja pikkus olema 14 km, google maps`ist mõõdetuna sain ca. 16 km, aga ise rada läbi käies tundus see veelgi pikem - põhjusteks siis kindlasti maastik, mis tegi käimist raskemaks ja füüsiline vorm, kus on ka veel piisavalt potentsiaali paranemiseks.

Huvitav on see, et tänase ilusa ilmaga, mis sobis matkamiseks ideaalselt, polnud Käsmus vist peale meie mitte ühtegi inimest matkarada läbimas. Ja kui raja läbimise kella 6 paiku õhtul lõpetasime, polnud Käsmus vist enam üldse mitte ühtegi turisti - igatahes kohvikutes oli täitsa lahe kahekesi istuda ja väga head kohvi juua - nii hästi pole kohvi ammu maitsenud kui peale tänast pikka jalutuskäiku.
Seega, kes otsib ilusat loodust, vaheldusrikast maastikku, muutuvaid ilmaolusid ja parajalt pikka matka, siis on üks paremaid kohti Tallinnast tulles kindlasti Käsmu matkarada.

Kahju ainult, et värsket kala pole Käsmu kandis viimasel nädalal saada olnud. Peame varsti uuesti minema:)


3 comments:

Anonymous said...

Me oleme kahel korral üritanud seda rada läbida, kuid tulemused samad. Kohale jõudes hakkab ladinal vihma sadama. Autol ots ümber ja tagasi. :(

Andres said...

Minu kogemused samasugused - üldjuhul sajab. Isegi kui Tallinnas ja ka tee peal on veel päiksepaisteline ilm, siis peale Peterburi teelt pööramist Loksa poole muutub ilm üldjuhul kehvemaks. Viimasest kuuest korrast, kui olen Käsmus käinud, on kahel korral sadanud paduvihma ja kolmel korral kergemalt vihma - sellepärast tänane matk päiksepaistelise ilma saatel nii ilus tundubki:)

Gea said...

Kui otsida privaatsust ja rahu, kohta, kus ei ole kümnete kaupa turiste või teisi hingelisi, siis Käsmu matkarada on ideaalne paradiis, kus oma päev veeta. Ilmaga peab muidugi jah vedama!