Friday, July 24, 2015

Päikese puhkemaja Saaremaal


Mul on hea meel, et sain hiljuti nii positiivse kogemuse, et see tekitas minus soovi blogisse üks sissekanne teha. Võib öelda, et ma pole juba sada aastat Rohelisse Magnetisse kirjutanud.

Käisime lühikesel puhkusel Saaremaal. Panin majutuse juba tükk aega tagasi kinni, sest nii on kindel, et puhkuseks on katus pea kohal. Tavaliselt oleme ööbinud Kuressaares, kuid seekord tahtsime linnast välja ja sellest tulenevalt saigi broneeritud maja Kuusnõmme poolsaarel.

Super vaade aiast
Päikese Puhkemaja kodulehelt sai kohe hea ülevaate, millise kohaga tegu on ja see suurendas soovi broneering kiiresti ära teha. Mõeldud-Tehtud. Nüüd jäi ainult üle puhkuse kuupäevi oodata :)

Kadakast tehtud võrevoodi








Kohale jõudes oli palkmaja täpselt selline nagu piltidel - uus ja suur. Ümberringi kaunis loodus.Ja muidugi paistis väljas ka päike. Pererahvas oli meie saabumisel just majas asjatoimetustega ühele poole saanud ja meie saime oma puhkuse ajaks sisse kolida.

Esmamuljed olid väga head. Suur köök, kus oli söögitegemiseks absoluutselt kõik-kõik olemas (tehnika, nõud, maitseained). Käsitsi nõude pesemise võisime nüüd ära unustada, sest nõusid pesi nõudepesumasin.

Avatud elutoas olid diivanilaual värsked ajakirjad. Avastasin sealt enda jaoks ühe täiesti uue eestikeelse ajakirja KÖÖK. Lugesin sealt päris mitu artiklit kohe läbi. Samuti leidsin sealt infot sügisel algava keraamikakursuse kohta, kuhu tahaksin minna. Kõigile meeldis mõnus suur nahast diivan, kus sai nö laialt puhata ;)

Kiviaed vs lippidest aed
Väga palju oli mõeldud ka väikseste laste peale. Olemas oli kaks võrevoodit. Ühe oli peremees ise kadakast valmistanud. See oli tõesti ilus ja väikses kangelase uni selles oli ka mõnusalt pikk (õhtul 8st hommikul 9ni). Vannitoas oli olemas väike pinkaste, et kõik saaksid hommikul hambad puhtaks pesta. Saunas oli lastevann. Ning kui saunast rääkida, siis see on kindlasti üks paremaid puuküttega saunasid, kus ma käinud olen.

Bämbid :)


Aias oli suur terrass ja grill, kus valmisid maitsvad šašlõkid.

Elutoast avanes vaade heinamaale, mida ümbritses mets. Kõikidel päevadel nägime seal hirve koos oma pojakesega. Teistel päevadel külastasid meid veel rebane, jänes, sookured ja kamp metssigu. Kusjuures päev enne puhkuse lõppu taipasin esikust pinokli võtta ja loomi lähedalt vaadata.

Meil oli seal nii hea olla, et meil ei tekkinud väga suurt tahtmist majast väga kaugele minnagi ;)

Õnnestunud puhkuse eelduseks on kindlasti korralik majutus. Meie olime meeldivalt üllatunud ja plaanime Päikse Puhkemajja veel vähemalt korra minna. Mõte on, et talvel...



No comments: