Tuesday, May 17, 2011

Saarsilla Talukohvik Rõuges - lisatud ka video

august 2010
Oleme juba kaks korda selles armsas Lõuna-Eesti kohvikus käinud. Esimene kord läksin sinna teed otsima, sest mul oli jube kurguvalu. Eks ikka tänu ootamatult kuumale suvele ja miljonitele konditsioneeridele, mis absoluutselt igal pool minusuguseid varitsesid. Väljas sain naha märjaks ja piisas ainult kuskile poodi sisse minna ja nii ma siis pidingi rohkem kui kuu aega sall kaelas ringi käima. Hoolimata sellest, et väljas polnud palavus kuskile kadunud.

Aga nüüd asjast. Saarsilla talukohvik asub Rõuges. Sellest mööda sõita pole võimalik, sest see lihtsalt jääb silma (kui ringi vaadata).

Seekord käisime seal pühapäeval ja tahtsime süüa. Kohviku esimene uks oli lahti, teine aga kinni. Mõtlesin juba korraks, et niipalju siis meie lõunast. Aga kohe selle mõtte ajal märkasin uksekella ja silti selle juures. Helistasin kella ja uks avati. Küsisin, et kas täna süüa ka saab. Vastus oli positiivne. Valisime supi. Istusime lauda ja vaatasime aknast välja. Piltide pealt saab aru miks :)

Vaade aknast välja. Vahepeal kõndis seal ka üks kiisu ringi.
Mõtlesin, et tuli lõhnade peale :)

Vaadake ka videot!
Köögis läks kohe vilgas töö lahti - midagi hakiti, pott pandi tulele, lõigati leiba ja otsiti serveerimiseks nõud välja. Olime ainsad einestajad. Täitsa lahe - privaatne teenindus.

Imeliselt maitsev frikadellisupp
















Varsti saabuski meie supp. Kodune frikadellisupp ja hakitud murulauk. Oi kui hästi see kõik maitses. Nagu maal vanaema juures. Lahkudes ostsin kaasa Otepää nõlvadel korjatud piparmündi teed. Olen juba mitu tassi joonud ja pean ütlema, et on ikka vahe küll, kas osta talumeeste tooteid või poest masstooteid. Tee lõhn ja maitse on tuhat korda tugevam.

Kuna suvi on juba akna taga, siis kes satub Võrumaale, võib kohvikusse julgelt sisse astuda. Saate positiivse kogemuse võrra rikkamaks.

1 comment:

Neeme Sihv said...

http://llooduseblogi.blogspot.com.ee/2016/06/rouge.html