Thursday, May 12, 2011

Looduslik huulepalsam

Esmaspäeval enne ühte kohtumist, kõndisin mööda Viru Keskuse Looduspere poest. Kuna natuke aega mul veel oli, siis hüppasin sisse ja valisin välja huulepalsami. Valikus oli 4 või 5 erineva tooni ja koostisosadega Lavera huulepulka.

Kuna päikest on väljas juba päris palju, siis valisingi Lavera Sensitiv + LSF/SPF5 huulepalsami. Selle koostises on kümme orgaanilist õli ja vaha, 2-aastane kuningakepi orgaaniline õli. Looduslikud mineraalid peaksid mu huuli siis päikese eest kaitsma. Tegemist on intensiivse kaitsega tundlikele huultele.

Toon on selline helekollane, aga muidu ikka värvitu. Teeb huuled mõnusalt pehmeks ja ei jäta üldse mingit maitset suhu. Tavaliselt kui mõnda hügieenilist huulepulka kasutada, siis peab leppima ka kõrvalmaitsega. Selle huulepalsamiga seda õnneks ei ole. Sellepärast meeldib see mulle eriti :)

Kuna see kaalub 4.5 grammi, siis igapäevasel kasutamisel peaks seda jätkuma kuskil üheks kuuks. Muidu säilib avatud toode 2 aastat. Kasutan ja olen rahul.

Positiivne on ka see, et praegu on Eesti kaubandusest võimalik leida piisavalt palju looduskosmeetikat. Niiet valikute tegemine tehakse meile järjest raskemaks :) Ja keda hind huvitab, siis maksis see 3.77 eurot. NPNK kaaardiga makstes saab 10% soodsamalt.

Toote koostisosad inglise keeles: Ingredients CTFA/ INCI: Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Beeswax (Cera Alba)*, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Squalane, Persea Gratissima (Avocado) Oil*, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Lysolecithin, Tocopheryl Acetate, Glycine Soja (Soybean) Oil*, Soybean Glycerides Polyglyceryl-3 Ricinoleate, Shellac Wax (Shellac Cera), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Cocos Nucifera (Coconut) Oli*, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract*, Calendula Officinalis Flower Oil*, Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Rosa Moschata Oil*, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate 

* ingredients from certified organic agriculture 

No comments: