Tuesday, May 3, 2011

Mai on rahvusvaheline keskkonnakuu

Natuke aega tagasi lõpetasin ETV-2 kanalil AegRuum filmi "Ülerahvastatud maailm" vaatamise. Lühikest ülevaadet filmist saab lugeda siit .

Läksin huvi pärast kodulehele, et vaadata, kas AegRuum filme on võimalik hiljem soovi korral ka uuesti vaadata. Tegemist oligi juba kordusega. Aga leidsin ka midagi muud kasulikku :)

Kirjas oli selline info:

"Mai on rahvusvaheline keskkonnakuu, mille raames näitame traditsiooniliselt ETV2-s temaatilisi dokumentaalfilme.
Neljapäevaõhtune dokkaadri-programm keskendub teemale korporatsioonid versus loodus - milline on suurte korporatsiooni poolt keskkonnale tekitatud kahju, kuidas me oleme nõus raha eest lõhkuma maad, millel kõnnime.
AegRuumi valikus pühapäeva hommikuti on filme vee- ja toidukriisist, jäätmeprobleemidest, mesilaste kadumisest ja ökosüsteemi kahjustumisest. Filmid on rahvuvaheliselt pärjatud, ETV2-e ekraanil ootab teid tõeline selle valdkonna koorekiht!"
 
Sellel nädalal on võimalus näha mitut keskkonnateemalist dokumentaalfilmi. Ootan põnevusega, sest sellist laadi filmid on alati hästi üles-ehitatud ja oskavad panna haaravalt kaasa mõtlema.

Täna vaadatud BBC dokumentaali "Ülerahvastatud maailm" (How Many People Can Live in Planet Earth?)saab kommentaari vaadata siit Filmi juhatab sisse Tartu Ülikooli inimgeograafia professor Rein Ahas.

No comments: