Friday, October 8, 2010

Sain uuesti nägijaks - tervisliku eluviisi abil !

Sel aastal on minuga juhtunud üks kõige huvitavamaid asju kogu elu jooksul - sain lahti prillidest, mida olin kandnud viimased 5 aastat ja mis juba ammu olid täiesti ära tüüdanud ja pannud ka viimastel aastatel mõtlema, et kas teha silmadele operatsioon ära, et nendest tüütutest prillidest pääseda.

Nagu kõige paremad asjad elus ikka, juhtus ka siin pööre täiesti juhuslikult. Juhtus nii, et 25. veebruaril otsustasime, et enam televiisorit ei vaata ja peale tööaega arvutis ka aega ei veeda. Varasemalt oli olnud aastaid teistmoodi - väga palju teleka vaatamist ja veel rohkem arvutit. Et plaan paremini realiseeruks, "muretsesime" koju televiisori eelmisest sajandist, mida väga vaadata ei tahagi:) Lisaks sai ära lõpetatud ajalehtede lugemine arvutist ja asendatud see paberkandjal ühe konkreetse ajalehe lugemisega päevas.

Muud eluviisid olid juba varem tervislikud - magusat, ega midagi rasket ei söö, joogid on enamasti aluselised jne. Kevadest alates lisandus muidugi palju liikumist väljas - peamiselt jooksmine ja rulluisutamine. Nii treeningud kui ka palju võistlusi.

Kõigi nende muutuste tulemusena selgus äkki, juuni alguses, et enam prille vaja ei ole ! Prillid olid seni olnud küll nõrgad -0.75; aga ilma nendeta varem ikka eriti hästi kaugemale ei näinud küll. Juunikuu alguse avastus oligi, et prille ei ole vaja enam ei autosõidul ega üheski muus tegevuses. See oli suurepärane tunne - ei ole vaja enam neid tüütuid prille, mis segasid kõige enam just sporditegemise juures.

Soovitan kõigil proovida tervislikku eluviisi - võibolla see aitabki prillidest vabaneda ja nägemist paremaks saada !

1 comment:

Anonymous said...

Tervislikku eluviisi harrastades olete kahtlemata õigel teel. See mõjub hästi kogu kehale, sh silmadele. Siiski ei ole rõhuasetus "uusesti nägijaks saamisele" nii ühene. On ju teada, et lühinägelikkus vanuse kasvades väheneb ning enamik väikese miinusega prillikandjaid saab varem või hiljem prillidest vabaks. (Kuniks ei teki kaugnägelikkust.) Kui Te oleksite lahti saanud pluss-prillidest, siis oleks see tõesti parim tunnustus tervisliku eluviisi mõjust silmade tervisele.