Friday, December 10, 2010

Vabane tselluliidist lihtsalt!

Tselluliit... Kes naistest poleks sellega kokku puutunud ja mõelnud, kuidas see lihtsalt minema jalutaks. Aga niisama, iseenesest seda kahjuks ei juhtu. Tahangi rääkida sellest, kuidas lihtsal moel on võimalik sellest "nuhtlusest" naise nahal vabaneda. Ekslikult arvatakse, et tselluliit kimbutab ainult ülekaalulisi. Tegelikkuses see nii ole. Ka saledad naised ei saa läbi ilma apelsiinikoore välimust meenutava nahaga. Mõnel on seda vähem, mõnel rohkem.

Ma ei julge kinnitada, kas tselluliidist 100% vabaks on võimalik saada, aga julgen soovitada ühe väga tõhusat meetodit, mis on tasuta ja millega saab hakkama igaüks. Tegemist on probleemsete piirkondade kuivharjamisega.

Mis kuivharjamine on?

Kuivharjamine eemaldab naha pinnalt surnud rakud, suurendab vere- ja lümfivoolu ning sellega eemalduvad kehast toksiinid. Naha ainevahetus kiireneb. Hästitoimiv ainevahetus on väga oluline, sest arvatakse, et ligi kolmandik keha mustusest eemaldub naha kaudu. Tänu kuivharjamisele nahk karastub ning keha kaitsemehhanismid paranevad. Samuti pinguldab see lihaseid ja tasandab nahaaluseid rasvamügarikke.
Kuivharjamist soovitatakse teha iga päev, pigem hommikuti, umbes 5-10 minuti vältel. Kasutatav hari peaks olema selleks sobiv ja piisavalt pehme, et see ei kahjustaks nahka. Harjamist alustatakse jäsemetelt piisavalt tugevate ringjate liigutustega liikudes alt üles südame suunas. Kuigi kuivharjamist peaks tegema küllaltki reipate liigutustega, tuleks siiski vältida liiga tugevat hõõrumist. Eriti hoolikalt tuleks harjata tselluliidi-piirkondi, kuid vältida õrnu kohti (sünnimärgid). Kuivharjamise järel peaks käima duši all või vähemalt pühkima nahka niiskelt, et eemaldada surnud rakud naha pinnalt. Duši all olles võib jalgadele lasta veidi kuumemat vett. See ergutab ka vereringet. Seejärel kuivata nahk ja kanna nahale looduslikku magusamandli õli või mõnda muud meelepärast kehaõli või hoopis niisutavat looduslikest koostisosadest kreemi.

Kui kuivharjamisega alustada võid näiteks kirja panna oma mõõdud ja kahe nädala ja ühe kuu pärast mõõta, millised on tulemused. Olen kindel, et rõõmutunne on suur.

Kuivharjamiseks mõeldud harju leiab kosmeetika- ja ka seebipoodidest. Neid on erinevaid: ainult harjastega hari ja harjased ning kummist mummudega hari. Igaüks peab vastavalt oma nahale kõige sobivama leidma.

Lisaks kuivharjamisele on ülimalt hea, kui süüa tervislikult - tarbida vähestes kogustes kohvi ja suhkrut sisaldavaid tooteid. Ja otse loomulikult on terve ja ilusa keha saladus igapäevane liikumine (vähemalt 30 minutit päevas).

Kuivharjamine kaotab tselluliiti, sentimeetreid ja kilosid :)
Et midagi teismoodi hakkaks olema, on nagu iga teise asjagagi, vaja muuta ennast (antud juhul käitumisharjumusi) ja siis on oodata ka teistsuguseid tulemusi.

NB! väike spikker neile, kes varem kuivharjamise protseduuriga kokku pole puutunud: http://www.youtube.com/watch?v=4SOt_xxe7W4

4 comments:

Anonymous said...

Kirjutasid, et peaks vältima suhkruid ja kohvi. Ometigi on päris paljudes tselluliidikreemides ja -tablettides ja muudes rasvapõletavates toodetes tavaliselt kofeiin sees. Väidetakse, et aitab rasva põletada. Mida sellest arvata?

Gea said...

Tselluliidi tablettidest kuulen praegu esimest korda. Sellistesse tablettidesse suhtun suure ettevaatlikkusega.

Nii palju kui erinevatest allikatest lugenud olen, siis kofeiin peaks lagundama rasvkudet ja tselluliiti.

Omast kogemusest võin öelda, et kodus tehtud kehakoorijad, regulaarne trenn ja tervislikum toitumine on kõige tulemuslikum viis tselluliiti vähendada.

Samuti võib probleemsetele piirkondadele ise looduslike õlidega massaaži teha. See stimuleerib vereringet.

Loodan, et said vastuse oma küsimusele. Vajadusel küsi lisa.

Liina said...

Pean ütlema, et see tõesti toimib...koos tervisliku toitumise ja trenniga. 3 aastat tagasi sai mul oma tselluliidist ja "sangadest" kõrini. Hakkasin tasapisi jooksmas käima, toitumises võtsin eesmärgiks võimalikult palju puu- ja köögivilju süüa ning õhtuti mitte süüa. Minu nahk esialgu kuivharjamist ei talunud. Arvatavasti polnud ka esimesena soetatud hari just see kõige parem, aga hakkasin seda masseerijana kasutama koos dušigeeliga dušši all. Protseduuri lõpus lasin keha külma veega üle. Algul tundus see külm harjumatu, aga hiljem ei kujutanud muud moodi ettegi. Hiljem läksin kuivharjamisele üle, ostsin ka naturaalsete hajastega harja. Nüüd üritan ennast uuesti käsie võtta, sest pärast lapse sündi pole endale enam nii palju aega leidnud. Aga kuivharjake ja te ei kahetse.

Gea said...

Väga hea on lugeda, et kuivharjamine koos trenni tegemise ja tervisliku toitumisega mõjus.

Olen ise suurema tähelepanu jooksmisele ja toitumisele suunanud. Mõtlengi, et tahan kuivharjamist uuesti tegema hakata.

Tänud pika ja põhjaliku kommentaari eest!