Sunday, December 12, 2010

Inimtraktor säästab naftat (Tark ei raiska vol8)

Veel paar aastat tagasi oli meil elu väga mugav - haldusfirma hoolitses pidevalt majaümbruse eest nii suvel kui talvel - muru niites, lund lükates ja muid väiksemaid töid tehes. Meie, mugavad elanikud, olime rõõmsad ja maksime iga kuu ilusat haldustasu. Haldustasu muidugi kasvas pidevalt, rõõm vähenes ja lõpuks haldusfirma ka pankrotistus.

Peale seda on juhtunud imeline asi - aktiivsete majaelanike füüsiline vorm on hakanud näitama jõulisi paranemise märke ja halduskulud on hakanud jõuliselt vähenema, olles jõudnud selleks talveks absoluutse miinimumini:)

Mis muutus peale haldusfirma poolset pankrotti ? Füüsiliselt võimekamad 3 majaelanikku on võtnud haldustööd enda peale - lükates ise lume ära. Sellega hoiame kokku oma raha, parkimisplats saab kindlasti ilusamini puhtaks lükatud kui traktori poolt ja hoiame kokku ka hulgaliselt naftat, eriti selliste talvede puhul, kus peaaegu iga päev tuleb lund lükata. Ja muidugi, jõusaali kulud:) - jäävad nüüd ära. Parim vorm tuleb ikka füüsilise tööga värskes õhus !

Muru niitmine suvel sai ka hästi lahendatud. Kuna meil ei ole muruniitjat endal kusagil hoida, leidsime 3 korda odavama ja palju parema muruniitja kui oli enne olnud haldusfirma poolt.

Väiksemaid muutusi on veel ette võetud. Palju selliste muutustega raha säästab ? Raske öelda, olenevalt talvest ja lume hulgast võib see summa olla päris suur, võibolla isegi mõni tuhat krooni kuus; suvel väiksem, ca. 700 krooni kuus. Pluss aktiivsete majaelanike superhea enesetunne !

No comments: