Tuesday, December 7, 2010

Tele2? EMT? Elisa? (Tark ei raiska vol7)

Mobllilikulud ? On see üldse kuluallikas, millest rääkida ja millega tegeleda on mõtet ? Täna veel on, eile oli väga palju mõtet, tulevikku ei oska väga ennustada, aga pakun, et mida aeg edasi, seda marginaalsemaks mobiilikulude osakaal kukub.

Minu jaoks on küsimus pigem põhimõttes, et maksta selle eest, mida kasutad ja mitte maksta mõttetult üle. Kui telefone on palju ja kulud suured, siis on mõtet muidugi hindadega süviti tegeleda.

Mille põhjal mina kõnepakette/kõnehindu valinud olen ?

- Levi. Peamine on see, kuidas on levi kohtades, kus ma kõige rohkem viibin;
- Klienditeenindus. Ülioluline. Eriti siis, kui midagi juhtub - kas sind aidatakse või saad aru, et oled ise kõiges süüdi;
- Pakettide arusaadavus. Vähe on kasu, kui sulle lubatakse odavat kõneminutit, kui sa ei saa arvest selle keerukuse tõttu aru;
- Lepingutingimused. Tasub korralikult läbi lugeda ja küsida, kui midagi jääb arusaamatuks;
- Hinnad.

Ülaltoodud peamisi põhimõtteid rakendades oleme sel aastal oma mitmete telefonidega valikuid teostanud ja siiani on võitjaks tulnud TELE2; napilt on maha jäänud Elisa; samas loodan, et saan mingi aja pärast ka Elisa kliendiks olemist proovida vähemalt mõne telefoniga.

Kokkuvõttes - kasutades 4 telefoni, oleme endale sobivate kõnepakettide valimisega saavutanud aastas hinnavõidu, mille eest saab vajadusel ühe korraliku uue telefoni osta !

No comments: