Saturday, December 25, 2010

Rohelised Jõulud

Täna õhtul oli plaanis kinno minna ja enne seda veel poes ära käia. Kui aga olime soojalt riidesse pannud ja välja läksime, siis paari sekundi jooksul plaanid muutusid. Meie maja ees jäi korraga lumme kinni kolm autot. Mõtlesime, et parem on täna kodus olla, et mitte üks järgmisest lumme kinnnijääjast olla. Ja kui kino tahta, siis saab seda ka oma koduaknast vaadata, kui iga natukese aja tagant keegi jälle autoga mõne suure lumevalli keset teed tagurdab.

Selle aasta lume ja tormirohked talveilmad soosivad igati rohelist eluviisi. Autoga kuskile minna ei saa, isegi kui vaja on. See aga sunnib mõtlema, kuidas teistmoodi hakkama saada. Kindel on see, et ülesöömise tunnet ei teki , sest kui poodi minna ei saa, siis peab vähe sööma :), bensiini ei kulu, raha ka kulutada ei saa :) Paljud mõttetud ostud jäävad ära, mida muidu poes olles kergesti teha võib! Just peale Jõululaupäeva algavad ju suured allahindlused, sest talvekaubad on suures osas vaja maha müüa. Lähipäevadel on kaubanduskeskustes väga vähe rahvast. Hea kui toidupoes saab ära käia.

Inimesed, kes on harjunud kog aeg igal pool käima ja aktiivselt tegutsema, võivad kodus lumevangis istudes päris rahutud olla. Aga minu soovitus on jääda rahulikuks ja teha neid asju, mille jaoks muidu kuidagi aega ei leia. Näiteks vaadata filme, lugeda raamatut, kuulata head muusikat, mängida lauamänge või muid seltskonnamänge ja olla lihtsalt lähedaste inimestega koos. Sest kes teab, millal jälle rahulikult paigal istuda saab ja kuhugile rutttama ei pea :)

Mina kavatsen täna õhtul malet mängida ja rattatrenni teha ja loomulikult väga kergelt süüa.

No comments: