Sunday, June 5, 2011

Rabarberikook - ise tegin :)

Eile õhtul tegin oma esimese rabarberikoogi. See on nii lihtne retsept, et enamus asju oli mul köögis kappides olemas. Puudu oli vaid hapukoor.

Põhja jaoks oli mul:

4 muna
2 dl pruuni suhkrut
100 g sulatatud võid
1dl 10% hapukoort 
3 spl Philadelphia toorjuustu
4dl nisujahu
2tl vanillisuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit

Katteks 300 g rabarbereid ja 5-6 supilusikatäit mandlilaaste.

Kõige esimesena panin ahju sooja, 200 C juurde. Siis segasin suure vispliga kausis munad ja suhkru.  Samal ajal panin või potti sulama. See käib päris kähku.  Muna ja suhkru segule lisasin aeglaselt hapukoore ja sulatatud või. Nüüd oli aeg segada jahu, vanillisuhkur ja küpsetuspulber. Kõige viimasena lisasingi kuivainete segu. Küpsetusvormi määrisin kokku võiga ja raputasin põhja hästi natukene mandlilaaste. Valasin taigna vormi. Peale panin eelnevalt pestud, kooritud ja tükeldatud rabarberid ning kõige tipuks mandlilaastud. 

Kook valmis 
200ºC juures pool tundi.   

Peale valmimist lasin koogil 15-20 minutit jahtuda. A. kes tavaliselt magusat eriti ei söö, kiitis kooki väga. Taldrikule ei jäänud vist ühtegi puru järele. 

Kook on mõõdukalt magus ja sobib nii kohvi kui ka tee kõrvale. Kindlasti teen seda kooki ka oma sünnipäeval. Tekkis mõte, et lisaks rabarberile lisan ka pirni :) Las siis tekib väike maitsete duell.



Kohe peale ahjust tulekut.

Nüüd on rabarberikook valmis ja võib maiustama asuda.

2 comments:

Kissu said...

Pirni asemel sobiks väga hästi maasikad või lõigata keskelt lahti ja maasikamoos vahele. Rabarber ja maasikad - super!

Gea said...

Aga siis ei jää muud üle kui järele proovida!