Sunday, June 12, 2011

Pühapäevane risotto

Variante, millest risotot teha on palju, aga valmistamisviis on kõigi puhul sarnane.
Minul oli hea lihtne risotot teha, sest vaatasin külmkappi ja kõik mis sobis, sai risotoks tehtud :)


Vajalikud risoto komponendid.
Nimekiri:
- 250g risotoriisi
- 600ml köögiviljapuljongit
- orgaanilist oliiviõli
- pool punast paprikat
- 4 päikesekuivatatud tomatit marinaadis
- 2 raberberivart
- 4 pisemat porgandit
- pool valget sibulat
- köögiviljapuljongikuubik
- 1dl valget veini
- riivitud muskaatpähklit


Panin suuremasse potti oliivõli ning kuumutasin selles hakitud sibulaid ja paari minuti pärast lisasin ka risotoriisi. Samal ajal segasin  pidevalt. Kallasin potti valge veini ning lasin sellel aurustuda. Järgmiseks kallasin potti pool puljongist ning jätsin tasasele tulele hauduma. Kui puljong oli riisi enam-vähem imendunud, lisasin ülejäänud osa puljongist. Kui riis oli peaaegu pehmeks keenud, siis  lisasin kõik ülejäänud köögiviljad (eelnevalt lõikasin need sobiva suurusega tükkideks) Kui risoto  kaussi tõstsin, siis puistasin peale natukene purustatud muskaatpähklit. Imehea maitse annab tegelikult parmesani juust. Kahjuks seda mul polnud. Oli ühte teist juustu, aga see jäi ainult pildile.


Ajaliselt võib arvestada, et toidu serveerimiseni kulub umbes tund aega.


Minu lemmik on kõrvitsa risoto :) Kes kergema vaevaga tahab hakkama saada, siis Reval Cafes tehakse seda väga hästi.


Valmis ja serveeritud

No comments: