Tuesday, March 8, 2011

Tulbid....

...võivad õige hooldamise tulemusena püsida ilusad väga kaua. Tänase naistepäeva puhul oli mul au saada kimp kauneid eestimaiseid tulpe. Ei juhtu just sageli, kui ma loeksin lillede ümber olevat pakendit. Seekord läks aga teistmoodi. Varem tulpe ostes on tihti juhtunud, et rõõmu nendest jätkub vaid mõneks päevaks :(

Nurmiko müüb tulpe kilepakendis ning selle peale on kirjutatud väga oluline teave.See on järgmine:
"Need tulbid seisavad kauem kaunid kui teed nii - enne vaasi asetamist tee terava noaga uus lõige (1-2 cm varre otsast), vajadusel eemalda alumised lehed, et need vette ei ulatuks, täida vaas kuni 10cm ulatuses veega ja aseta tulbid koos pakendiga tunniks ajaks vette. Kui lilled on end vett täis imenud ja sirgu ajanud, siis eemalda pakend. Jälgi, et vesi vaasis otsa ei lõppeks - tulpide veetarve on suur!"

Talvel panen ma tulbid aknalauale. Seal on nende jaoks sobiv temperatuur ja õied püsivad kauem kinni. Kui olen vaasi suure toa diivanilauale pannud, on õied tunni ajaga päris laiali vajunud ja nii ei säili nad ka just kõige kauem.

Nüüd olen palju targem ja tean, kuidas tulpe hoida.

2 comments:

BlondiinMolly said...

Ma armastan tulpe! Aga nagu Sa kirjutasid, ei påsi nad kaua ilusad...
Seda nippi, et uus lõïge teha ja lehed ei tohi veel olla, olen järeleproovinud aga seis on sama:( Mitte rohkem, kui 5 päeva...max nädal!
Aga eks sa siis räägi meile hiljem, kaua Sul nad ilusad seisid!!!

Gea said...

Eile rääkis Nurmiko juht ise ka, et tavaliselt püsivadki tulbid maksimum 5 päeva. Mul on üks kord juhtunud, et praktiliselt ühe päevaga olid tulbid ära õitsenud :( Vaatan kui kaua mul õnnestub seekord tulpe värskena hoida.