Tuesday, March 15, 2011

Looduskosmeetika - internetiost

Tänane lugu tuleb Green Nature looduslikest kehaõlidest ja-kreemidest. Oma kodulehel kirjutavad nad nii: "Green Nature kõik tooted on 100% looduslikud ja ei sisalda keemilisi ega sünteetilisi värv- ega lõhnaineid." Sain täna tellimuse SmartPosti pakiautomaadist kätte ja hakkan nüüd järjest neid kasutama. Igal tootel om oma kindel otstarve. Kõige rohkem meeldib mulle see, et ühte toodet saab kasutada väga mitmel moel :)

Kokku tellisin neli erinevat toodet:
- jojobaõli
- porgandiõli
- kookoseõli
- kookosekreem

Miks ma just sellised valikud tegin?

Vastavalt kehaõlide ja -kreemi omadustele oli valikut üsnagi lihtne teha.

Jojobaõli kohta oli pakendil kirjas nii: "Hoolitseb kuiva ja väga kuiva naha eest. Rahustav ja pehmendav. Sisaldab E-vitamiini.Suurepärane näo- ja silmameigi eemaldamisel ning epileerimis- või vannijärgse nahahooldusena. Puhastab nahaaluseid kudesid ja leevendab nahaprobleeme. Kasutatakse rasuse naha eest hoolitsemisel, pärsib naharasu ületootmist. Juuksehoolduses: rasuste, kuivade, tuhmide, kahjustatud juuste ja juuste väljalangemise korral."

Juustele saab teha õlimaski. Õli tuleb kanda juustele ning lasta mõjuda umbes 30 minutit.  Õlis sisalduv vaha kaitseb ja uuendab hapraid ja värvitud juukseid ning juukseotsi, muutes need elujõulisemaks ning säravamaks.
Jojobaõli sobib väga hästi ka küüntele. Kanna õli ööseks küüntele ja küünenahkadele või niisuta  küüsi päeva jooksul. Suvel kavatsen seda päevitusõlina kasutada,
sest jojobaõli sisaldab naturaalset päikesekaitsefaktorit SPF 3-4. 


Porgandiõli kohta oli Green Nature kodulehel kirjas nii: "Porgandiõli on suurepärane naha niisutaja ning samal ajal annab nahale ilusa pruunika jume. Soodustab naha pruunistumist ja päevitumist. Sisaldab vitamiine A, B, C, D, E ja F.Päevitusjärgne vahend naha pehmendamiseks ja ühtlase päevituse säilitamiseks. Aeglustab vananemist, nahka uuendav ja rahustav. Sobib hästi nahaärrituste korral ja katkise naha hooldamiseks." Loodan, et see muudab naha ühtlaselt ja õrnalt jumekaks. 
Täiendus: Kui seda õli kasutasin, siis see imendub suhteliselt aeglaselt ja määrib riideid :( Võib olla siis ei määriks kui peale õlitamist kauem ootaks, aga sellist aega ja kannatust pole lihtne leida.


Kookoseõli kohta oli kodulehel kirjas järgnev kirjeldus: "100% naturaalne kookoseõli on hea naha pinguldaja. Eriti hea niisutava, pehmendava ja nahka pringiks muutva omadusega. Kookoseõli muutub ümbritseva õhu temperatuuri mõjul tahkemaks. Seega asetage õlipudel 10-15 minutiks sooja vette. Muudab naha siledaks ja siidiseks. Toidab ja silendab, leevendab kuiva ja ärritunud nahka.Kahjustatud nahale ja nahalõhedele.Massaazhiõli. Sobib kasutamiseks koos juuksepalsami või shampooniga.


Kookoskreemi saab segada mitmesuguste kehaõlidega. Nii saan valmistada enda soovidele ja vajadustele sobiva kehakreemi. Lihtne ja mugav. Kreemi sisse segan näiteks magusmandliõli ja mõnus mandlikreem ongi valmis. Proovisin eile seda kreemi (kreem on lõhnavaba) nii kehale kui ka näole. Meeldis - konsistents oli kerge ja imendus hästi, jättes naha pehmeks ja siidiseks. 

Kas keegi kasutab neidsamu tooteid? Oleks tore ka teiste kogemustest osa saada.

2 comments:

Liis said...

mõtlesin siin, et tahaks ka proovida. Õõvastav on lugeda üldkasutatavate, ent soodsate muidugi, toodete silte, mis seal kõik sees on...

Uurin kodulehekülge.
Kuid ma siin mõtlesin, et see kookoskreem on lõhnavaba. Aga kas teda siis on kuidagi töödeldud, et ta lõhnavaba oleks, sest kookos on ju siiski teatud ( hea) lõhnaga...

Gea said...

Tere Liis!

Ma ütlen ausalt, et ma ei tea kas seda kreemi on kuidagi töödeldud :(

Kreemikarbi peal on kirjas sellised koostisosad: kookoseõli, destilleeritud vesi, sidruni ekstrakt, emulgaator, tsetearüül nisukliide glükosiid.

Siiani ei ole kreem mingisugust allergiat tekitanud.

Kookose lõhna tõepoolest tunda pole, aga tavaliselt on looduslike asjadega nii, et neil polegi tugevat lõhna. See saadakse ikka siis kui hulga kemikaale lisatakse, mis seda lõhna tekitaks. Ilmselt on kookosekreem nö lahjendatud variant. Kuna see sisaldab kookoseõli, siis see teebki sellest kreemist kookosekreemi.

Green Nature´i kodulehel on võimalus iga toote kohta ka küsimus küsida. Soovitan seda võimalust kindlasti kasutada. Saab targemaks :)