Friday, March 18, 2011

Reedene juuksemask

Sain täna inspiratsiooni ühest välismaisest rohelise eluviisi veebiajakirjast thedailygreen. Teadagi hakkab talv lõpuks läbi saama ja kevad on vaikselt kohal juba ning mu juuksed vajaksid turgutamist. Talvised miinuskraadid on juuste seisukorrale oma panuse andnud ja nüüd on minu kord neid poputada ühe koduse hoolitsusega. Saan seda teha alles homme, sest praegu pole ühtegi avokaadot üle :(


Mee-avokaado taaselustav ja kosutav mask juustele

Kõigepealt pesen šampooniga juuksed ja kuivatan rätikuga üleliigse vee.

Vaja läheb ühte keskmist avokaadot ja kahte teelusikatäit mett. Purustan avokaado ja segan selle meega.
Saadud segu masseerin juustesse (mitte peanahale). Hoian 30 minutit. Seejärel pesen juuksed uuesti ja loputan maski korralikult välja.

Varsti lisan siis ka pildid kui mask on juustes ja millised näevad juuksed peale maski tegemist välja.

Missuguseid maske teie oma juustele teinud olete? Olge julged sõna sekka ütlema :)



Mee ja avokaado segu
Nüüd on mask pooleks tunniks juustesse pandud.

4 comments:

Maarja said...

No mina olen näiteks munakollase-mee-oliiviõli maski teinud. Kõiki komponente võtan võrdsetes osades, kannan rätikukuivadesse juustesse ja pesen välja. Kuid nagu munaga ikka, väga kuuma veega ei tohi pesta, muidu jääb pähe kinni:D ja kuivadesse juuste otstesse panen aegajalt oliivõli või kookosõli enne pesu, niisutab kenasti:)

Gea said...

Maarja, tänan et oma kogemust jagasid. Ma ise pole sellist juuksemaski proovinud. Kui kaua Sa seda maski juustes hoiad? Kuna ostsin just hiljuti kookosõli, siis kavatsen seda ka juuste otstesse panna.

Maarja said...

:) täitsa tunde järgi hoian, pool tunnikest äkki? puhast õli hoian nii kaua kui jaksan, vbla paar tunnikest. ja juuksed on pärast niii tänulikud:)
Maskide juustest välja saamine on ka muidugi individuaalne. Mul on Lavera sidruniga rasustele juustele shampoon ja sellega olen maskid kõik kenasti välja saanud.

Gea said...

Tundub, et pool tundi hoitakse vist enamus juuksemaske peas. Kuna ma teen täna üldse esimest korda endatehtud maski, siis loodan, et see tuleb juustest ilusti välja ka. Lähengi täna uut šampooni ostma, eks siis õhtul saab näha kuidas esimese maski eemaldamine läheb.