Tuesday, August 30, 2011

Tervislik toit internetist

Täna puutusin kahel korral kokku teemaga, kus kohast saaks Eesti toitu, mahetoitu (nii Eesti kui ka teiste riikide) internetivahendusel osta/tellida. Sellest tekkiski kohe mõte, et panen õige kirja kõik need kohad, mida ma tean. Selle loo nimekiri täieneb aeg-ajalt, niiet tasub siia vahete-vahel piiluda, et äkki on midagi juurde tulnud. Mina isiklikult ei ole toidukraami veebist tellinud, aga huvi selle vastu on täitsa olemas.  Mina tean praegu kolme kohta, kus saab head ja paremat osta.

Maakaup -Eesti toidu e-pood. Lisaks toidule on valikus ka natukene looduskosmeetikat ja muud huvitavat. Ise nad kirjutavad enda kohta nii: "See on koht, kus saab tellida endale head kodumaist toidukraami ja nõndaviisi toetada kohalike tootjaid ning varustada oma peret tervisliku toiduga. Kõik, mis Maakaubas müügil, on ilma lisa- ja säilitusaineteta. Me ei ole ökopood, kuigi paljud tooted on ökotooted vaid lihtsalt maakauba pood. Seetõttu leiad siit paljusid kaupu täitsa normaalse hinnaga. Ka ökotooted on pisut odavamad, sest me päris poodi ei pea ja selle eest ei tule maksta."

Kuidas tellida?
" Maakaubast on teisipäeva kl 11-ni võimalik tellida kaupu neljapäevaks. Kui oled tellimuse esitanud saad kinnituse.Kauba saab kätte meie laost Telliskivi 57 ja ladu on avatud neljapäeval kell 16.00-20.00.
Juhul, kui soovid kaupa koju kätte saada, siis lisandub 3.20 € tellimusele. Kojukanne on alates kella 5-st pm neljapäeval."

Tervitus
- Eesti ja välismaa toidu ja muude kaupade e-pood.
Lisaks söögile ja joogile, saab siit osta ka looduskosmeetikat, toidulisandeid, koduhooldus- ja kehahooldustooteid. Tellida saab Smart-postiga, Eesti Postiga ja autoga koju (3.50€; Tallinn, Tabasalu, Saku, Saue, Keila ja Viimsi Harmoonikum).

Tagurpidilavka - Eesti toidu e-pood.
Tellides kaupa vähemalt 15€ eest, tuuakse Tallinna piires toit koju tasuta. Viimsisse, Jürisse ja Laagrisse toomisel küsitakse 4€ tellimuse kohta.

Müügikohad
K, N, R Vanalinnas Rohelisel Turul kell 16-19, (Pikal tänaval, Hella Hundi terrassil)
Neljapäevad Uues Maailmas kell 18-20, Seltsimajas (Koidu 82)
Teisipäevad Kadriorus kell 18-20, Nööp (Koidula 3)
Laupäevad Telliskivi kirbuturul kell 10-15 (Telliskivi 60A)


Kui SINA tead ka kust veel saaks Eesti toitu osta, siis anna julgelt teada.

5 comments:

Risto Uuk said...

Väga tahaks toetada inimesi, kes toodavad tervislikku toitu, aga praegu on see lihtsalt liiga kallis. Aga samm-sammult proovin ma sinna poole liikuda.

Kuidas Sul endal on? Kui palju Su toidust on tõeliselt kvaliteetne?

Gea said...

Tavaliselt on nii, et suvel käin päris palju turul ja ostan puu- ja juurvilju (Eesti talunike kaup). Näiteks kurke ja rohelisi salateid ostan ainult Grüne Fee omasid.

Piimatooted (munad, jogurt, kohupiim) - need saab kätte kohalikust toidupoest. Lemmikud on Saidafarmi ja Nopritalu tooted.

Täisterapastat ostan välismaa oma, sest see on kõige parema maitsega.

Põhiliselt kõige kvaliteetsem ongi just puu- ja juurviljade osa. Kodumaiseid puuvilju saab põhiliselt söödud siis kui nende saagiaeg kestab.

Viimased kartulid, porgandid ja peedid sai maalt kaasa toodud.

Hinnad on kõrgemad küll, aga on vist nii, et kui süüa kvaliteetsemalt, siis saab kõht kiiremini täis ja ei ole vajadust väheste toitainete sisaldusega tooteid suurtes kogustes tarbida. Aga selline harjumine võtab ka aega.

Eks me proovime toituda tervislikult ja osta rohkem kodumaist toitu.

Risto Uuk said...

Aitäh, et jagasid! See on kindlasti mulle ja ka teistele, kes seda loevad, eeskujuks.

Üldiselt arvan ma, et enamik ajast, kui inimesed ütlevad, et miski on liiga kallis, nad lihtsalt ei ole nõus muid asju enda elus kõrvale lükkama. Mul aga on teistmoodi. Kõik kulud ongi viidud miinimumini ja toidu eest olen nõus maksma rohkem, aga ikkagi ei ole veel võimalik seda nii kvaliteetseks muuta.

Praegu on muidugi see hea, et veel saan maalt juurvilju ja puuvilju.

Loodetavasti saan millalgi siia tagasi vaadata ja öelda, et nüüd on mu toidukvaliteet ikka väga kõrge. :)

Gea said...

Sellega ma olen küll nõus, et pigem hoida mujalt kokku (või siis leida võimalusi, kuidas rohkem teenida), et endale kvaliteetsemat toitu lubada.

Minu eelmise kommentaari täienduseks: veel sööme Eesti mesilaste korjatud mett, joome erinevaid taimeteesid (vanaema korjatud piparmünti ja pärnaõit) ja teised teed on Eesti tootjatelt ning orgaanilist rohelist teed ja kohvi (välismaa tootjad).

autorent said...

Igati kasulik postitus!