Friday, August 12, 2011

Pasta Toscana - väga tervislik valik

Viimase kuu aja jooksul olen valge pasta vahetanud välja pruuni ehk täistera pastatoodete vastu.


Nüüd saab ka Selverist selliseid täistera makarone, nagu minul siin pildil, osta. Need Itaalia täistera makaronid on tehtud durum nisujahust ja linaseemnetest, viimased sisaldavadki Omega 3 rasvhappeid.


Olen muidu ka vahelduva eduga täistera pastat ostnud, aga nüüd tahangi selle juurde pidama jääda.


Miks?


Sellele on lihtne vastata. Täistera makaronitoodetes on kõvasti rohkem kiudaineid ja vitamiine. Need täidavad kõhtu paremini kui valged makaronid (st "täiskõhutunne" püsib kauem). Kiudained aitavad veresuhkru normis hoida.


Toidutarest leitud artiklis on ära märgitud, et kõige tervislikumad ongi need pastad, milles on kiudaineid üle kuue grammi saja grammi kohta (6 g/100 g). Selles "Toscana Pastas" on kiudaineid 9,4g. Pole paha. Vaatasin järgi ka valgete makaronide pakendilt, et osadel pole üldse kiudaineid märgitud ja ülejäänutel on see tugevalt alla 6g/100g kohta.

Makaronide maitse meile meeldib. Alguses võib olla natuke võõras maitse, aga sellega harjumine ei võtnud üldsegi kaua aega.



Toidu portsjonite juures tuleb aga tähele panna, et kogused liiga suureks ei muutuks. Tervislikke toite soovitatakse ikka mõistlikes kogustes süüa. 


Hind on kallim. 500g pakk maksab umbes 1.79€. Aga toit on see-eest kvaliteetsem. Pigem eelistan natukene kallimat toodet ja süüa vähem kui vastupidi!

No comments: