Monday, November 9, 2009

Roheline üllatus Viimsi Kaubanduskeskuses

Järjest rohkem oleme hakanud uurima mahetoidu kohta. Siit tekkis ka suurem huvi neid tooteid ise tarbima hakata. Alustuseks käisime pühapäeval isadepäeval Viimsis asuvas ökopoes Biomarket, mille käivitajaks on OÜ Loodusjõud. Tänaseks on nad juhtiv ökotoodete maaletooja ning edasimüüja Eestis. Pood ise oli seninähtud ökotooteid pakkuvatest kohtadest kõige suurem. Tootevalik on mitmekesine - ökotoit (tee, kohv, kakao, mahlad, siirupid, maiustused, helbed, müslid, määrded, veinid, siidrid, vahuveinid), öko heaolutooted ja ökokosmeetika (Dr. Hauschka).

Ostsime prooviks mõned tooted: õunapüree, 420g (hind 35.-); kakaopulber, 125g (32.-); kaerahelbed, 500g (hind 13.-) ja toor-roosuhkur, 500g (hind 38.-). Ostetud tooteid illustreerib siinne pilt. Kõiki asju peale kaerahelveste oleme juba proovida jõudnud ning ei saa muud öelda kui, et looduslik toit maitseb nii-nii hästi.

Mulle on jäänud mulje, et paljud inimesed ei osta sellepärast ökotooteid, et need on liiga kallid. Ma ei ütleks nii. On tooteid, mille eest nii palju raha välja käia ei taha kui hinnasildi peal kirjas, aga väga palju leiab ka neid tooteid, mille hinnad on täitsa mõistlikud. Oma heaolu ja enesetundele võib looduslikku luksust kindlasti lubada.

Tootevaliku poolest julgen Viimsis asuvat ökopoodi kõigile tervisliku ja puhta toidu ning teiste ökotoodete austajatele soovitada.
Kauplus Maa asub Viimsis Randvere tee 3.
Kodulehekülg: http://www.biomarket.ee/

2 comments:

keegi said...

olulisem on osta Eesti tooteid, kui öko tooteid. kahel põhjusel:
1) toetad Eesti tootjat, seeläbi elavdad kohalikku majandust ja turgu
2) inimesele sobib kõige paremini toit, mis on kasvanud temaga samas keskkonnas / ümbruskonnas / kliimas, sest see on tema moodi ja organismile kõige kasulikum.

Andres said...

Meil on ka ostmisel suund võetud Eesti toodetele, aga kuna Eesti päritolu kakaopulbrit ja suhkrut müügil ei olnud, siis võtsime prooviks välismaised.