Wednesday, July 11, 2012

Kust osta(te) looduskosmeetikat?

Pilt on tehtud Kreetal.
Paljud on kindlasti tähele pannud, et olen looduskosmeetika fänn ja igapäevane kasutaja. Olen varasemalt mitu lugu kirjutanud sellest, mida  ja kust olen ostnud. Valikut kirjutatud lugudest näeb sellelt lingilt. Olen ostnud nii kaubanduskeskustest, laatadelt, suveniiripoekestest, reisidelt  kui ka e-poodidest.
Tänane lugu on rohkem üleskutse teile, kes te seda kirjatükki loete :)

Panen kirja mõned küsimused, millele loodan elavat arutelu. Kõik on oodatud oma arvamust ja kogemust jagama. Kes blogi kommentaaridesse ei taha vastata, siis võib julgesti saata mulle e-kirja aadressile roheline.magnet@mail.ee

Kas ja kui oluline on see, mis kosmeetikat te kasutate?
Peab see kindlasti olema looduskosmeetika?

Missuguseid looduskosmeetika brände kõige suurema hea meelega ostate/kasutate?

Kas ostate tavalisest poest või eelistate tellida e-poest (Eesti, välismaa)?

Mis on teie absoluutne lemmik looduskosmeetika toodetest, mida kasutate või olete kunagi kasutanud?


Eestis on ka mitu e-poodi, kus on müügil valik erinevaid looduskosmeetika kaubamärke:

- Natural Me
- Rohe Group
- Gaia 
- Nurme Seep
...
Kindlasti on neid veel?!
Olge siis nii armsad ja kirjutage mulle, kuidas teie looduskosmeetikasse suhtute, kas kasutate ja kus oma sisseoste teete.

6 comments:

Karmen said...

Mis puutub nahahooldusesse, siis ainus kreemina müüdav toode, mida kasutan, on Ardeni 8 tunni kreem (ei kvalifitseeru looduskosmeetikaks), kuid igapäevaselt olen juba aastaid kasutanud naturaalseid õlisid. Lemmik on jojoba õli (hetkel Green Nature oma) ja viimased kuud olen tarbinud ka kookosõli. Eelistan osta poest, kuid olen ka netist tellinud (nt Green Nature kreeme). Nahahooldustoode võiks ideaalis olla selline, et olen nõus seda ka sööma :).

tikker said...

Kõik kehahooldustooted kindlasti öko - kui ennast kunagi jälle meikima viitsin hakata, siis need iseenesestmõistetavalt ka. Olen minimalist - mida vähem tooteid, seda parem, mida vähem koostisaineid, seda parem, mida multifunktsionaalsem toode, seda parem.

Tegime just ühe mahemeelse sõbranna eestvedamisel suure kambaga tellimuse Gaia Cosmeticust, 5 kg sheavõid, nipet-näpet muud kraami ka. Sellest sheavõist on minu osa 200g, ootan huviga, et saaks proovida. Teoreetiliselt võiks see asendada absoluutselt kõiki kreeme ja hügieenilist huulepulka kah.

Näo puhastamiseks ostan ilmselt roosivee. Käte ja vajadusel keha pesemiseks on kõige lihtsam Sodasani valge seep. Ainsad pikema koostisainete listiga tooted on šampoon (olen katsetanud erinevaid, alles otsin seda õiget) ja hambapasta (teistest tunduvalt soodsam Logodent, igati hea). Koorimiseks olen ise möginaid kokku keeranud.

Eelistan kindlasti poest koha pealt osta, saab vaadata ja nuusutada, paraku peab tihti netist tellima. Siin Pärnus on üsna okei kehahooldustoodete valikuga Riiamarii, sealt olen üht-teist ostnud... Aga no kui hinda vaadata, siis kuskilt netist on ikka tavaliselt kõige parem.

Gea said...

Suur aitäh, Karmen ja Tikker, et leidsite aega oma mõtted kirja panna.

Naturaalsed õlid meeldivad mulle ka. Neid saab kasutada absoluutselt kõige jaoks. Ma ise kasutasin mingi aeg jojoba õli silmameigi eemaldamiseks. Toimis väga hästi. Meik tuli ilusti maha ja nahk sai niisutatud. Jah, Karmen, see on väga suur pluss kui tootel on hea lõhn. See annab kindlati lisapunkte :)

Gea said...

Olen ise kasutanud ka sheavõid. Muidu oli kõik väga hea, aga see imendus nii kaua, et tihti jäi nahk rasuseks. Aga muidu on see puhas looduslik kehavõie ja väga mitmeotstarbeliseks kasutamiseks. Võib olla minule see lihtsalt ei sobinud :(

šampooni osas võin jagada oma hiljutist kogemust kui oled huvitatud. See on Kreeka bränd ja homme lähengi vaatama palju see meil siin maksab. Olen kaks korda sellega pesnud ja väga rahul. See vahutab piisavalt, on nii mega hea lõhnaga, et tahaks kohe palju-palju seda juustesse panna :) Tegelikult piisab aga peotäiest ja juuksed saavad ilusti puhtaks. Mõtlen veel, et kas sellel firmal palsam ka olemas on.

Kui Pärnusse satun, siis lähen piilun ka Riiamarii poodi.

Internetist tellides on hea see, et kauba saab ruttu kätte ja hinnad on tõesti soodsamad kui muidu poest ostes. Kasulikum on jah mitmekesi või siis palju kaupa korraga tellida.

Anonymous said...

Õlid ja sheavõi ostan Gaiast. Olen proovinud nii Nurme seebi sheavõid kui ka green nature õlisid, Gaia omad meeldivad rohkem, minu arust on puhtamad ja tõhusamad. Gaia sheavõi niisutab kindlalt palju paremini kui Nurme seebi oma. Muidu seepe ja koduskeemiat ostan kust juhtub: Mahemarketist, bio4youst jne.

Annika

Gea said...

Aitäh Annika, et oma kogemusi jagad :)

Gaia sheavõid ma proovinud ei ole, aga et tekiks võrdlusmoment, peaksin vist väikese koguse tellima ja katsetama.