Thursday, July 14, 2011

Kodumaine kodukontor

Mis saaks olla veel mõnusam kui kodukontor? See on privileeg. Selle olemasolu eeldab, et täidetud on tingimused, selle edukaks eksisteerimiseks. Igal juhul ma ei mõtle seda, et kõik võiksid kodukontorit omada, kuid meile see sobib. Hea on hommikul tõusta natuke hiljem ja juua rahulikult kohvi/teed ja süüa hommikust. Igasugune tormamine ja endale stressi tekitamine jääb ära. Peale seda aga minna tööle. Piltlikult öeldes kulub tööle jõudmiseks ainult sekund-kaks.

Kogu selle aja, mis muidu kuluks tööle sõitmiseks, ja pärast peab ju koju ka tulema, saab nüüd kasutada töö tegemiseks. Kodus töötada on hea. Kõik on käe-jala juures. Saab süüa täpselt neid sööke, mis maitsevad ja mille järgi isu on. Peale lõunasööki saab mugavalt puhata või jalutama minna. Kodukontoris on hea rahulik toimetada, sest üldjuhul on kõik teised ju tööl ja keegi ei kolista kuskil kõrval majas. Ei ole segavaid kaastöötajaid igasuguste küsimustega.

Kui on vaja kohtumistele minna või muid tööga seotud asju ajada, siis mõtleme hästi päevakava läbi, et enamus asju saaks ühe sõiduga tehtud.

Üks suur pluss on veel. Kui olen haige, siis saan rahulikult kodus puhata ja ennast ravida. Olen kindel, et nii saab ka kiiremini terveks. Kõige ebamugavam on see kui tööl olles keset päeva kipub palavik või halb enesetunne ligi. Tööd siis teha on raske ja kuidagi peab töölt koju ka saama. Alati on neid, kes käivad haigena tööl edasi ja nakatavd pisikutega ka teisi kaastöötajaid. Iga inimene peaks hoolima endast ja samamoodi ka teistest, kes temaga koos ühes majas töötavad. Muidugi kui haigena tööd teha, siis venib terveks saamise aeg pikemaks. Iga haigus tuleb korralikult terveks ravida. Aga praegu lähen juba teemast natuke välja, seega praeguseks lõpetan.

Ühe kodumaise kodukontori pilte on võimalik uudistada siit.






2 comments:

Kissu said...

Kodukontorid on tõesti niii mõnusad, aga ennast tundes ma vist küll ei suudaks end kodus tööle sundida :D

Gea said...

Aga proovida ju võid, äkki hakkab nii meeldima, et enam teisti ei saagi :) Kuid jah, ennast peab vahel ka ergutama, et hommikul õigel ajal üles tõusta.