Wednesday, April 27, 2011

Jalgrattaga poodi!

Siis kui väljas veel lumi maas ja külm oli, tegin ettepaneku, et hakkame kevadest jalgrattaga poes käima. Pidasin silmas ikka toidupoodi :) Meie kodu lähedal on lausa mitu kauplust, kus on võimalik vajalikke sisseoste teha. 

Talv kestis nii pikalt ja nüüd on hea võimalus palju väljas olla. Ma nii ootasin seda aega. Jalgrattaga poes käimine on selleks super hea põhjus. Ilmselt hakkame kahekesi koos poes käima, sest vaatamata jalgrattaluku olemasolule ei julge ma ratast nii kauaks üksinda jätta. Õnneks pole mul kunagi ühtegi jalgratast ära varastatud.

Mulle meeldib see, et siis saan poes käia vahest ka natukene tihedamalt (juhul kui miski ununeb ostmata) ja enne kui poodi vaja minna on mõten, kas ma ikka pean täna minema või kannatab homseni :) Sõiduvahend saaks iga nädal mitu korda kilometraaži kasvatada. Auto seisab siis maja ees ja puhkab. Ei kulu auto, ei saasta CO2-ga õhku ja bensiini läheb ka sellevõrra vähem. Üks tegevus, aga nii palju kasulikke külgi sellel jalgrattaga poes käimisel.

Sellist jalgratast nagu siin pildil mul ei ole. Korv esiratta kohal oleks väga mugav. Aga ka seljakott ajab asja ära. Esimene sõit rattaga toidupoodi leiab aset arvatavasti kohe-varsti. Pean ainult pumba üles leidma, et rattad korralikult täis pumbata.
Poes käimiseks oleks selline jalgratas ideaalne.
Ühe sõidu pikkuseks kujuneb 5-6 kilomeetrit. Oleneb missugusied teid pidi sõita. Jalgarttaga mahub igasugustele teedele ära. Autoga seda luksust pole. Ja loomulikult mõjub liikumine hästi kehale ja hingele ka.

Kui paljud üldse rattaga poes käivad? Kirjutage mulle :)

4 comments:

Mormelar said...

Mina käin soojema ilmaga rattaga pea igal pool, aga tingimata just poes - nii ei pea ise bussiga raskeid asju vedama, ratas teeb ise selle töö ära.

Kaur said...

Ei julge käia. Mugav oleks küll, aga ratast poe ette jätta - ei taha.

Kahekesi poes käimise luksust ei kujuta ma üldse ette. Palun naabrinaisel lapsi vaadata? Oeh, noorte inimeste kerge, muretu elu...

Liina said...

Rattaga on tõesti mugav :) Mina käin rattaga igal pool ja jätan poe ette ka, selleks on mul korralik lukk soetatud (u-lukk) :)

Gea said...

Aga oleks ju tore, kui neid rattavargaid ei oleks. Kõik saaksid rahulikult poes käia ja ei peaks sellepärast kahekesi minema. Ainuke võimalus on vist jube-vana "käru" rattaparklasse jätta, seda ei taha arvatavasti keegi nii nagu keegi ei taha sellega sõita :)

Kui lapsed on väikesed, siis on tõesti raske kahekesi koos poodi minna.