Monday, April 4, 2011

Juuste pesemine

Tunnuslauset "Naturally Good Without the Bad" kasutab Kanada firma Down Under Natural´s.

Miks tasub NUDE tooteid kasutada?

- ei sisalda parabeene, naatriumsulfaati, sulfaate, fosfaate, dietanoolamiini ega värvaineid;
- looduslikul viisil töödeldud, ei sisalda loomseid koostisosi;
- kontrollitud mahetaimedest;
- taaskasutatav pakend;
- ei ole loomade peal katsetatud;
- biolagunevatest koostisosadest.

Esimest korda ostsin šampooni Kaubamajast, nüüd aga müüakse neid Selveris ka (soodushinnaga 2.69).

Ostsin korraga 2 pudelit (valikus on kokku 3 erinevat šampooni ja palsamit).

Õhukestele ja habrastele juustele: Bambuseühendeid ja sojavalke sisaldav NUDE´i kohevust andev šampoon puhastab õrnalt juuksed, eemaldades neile kogenenud jäägid. Kerge koostisega šampoon sisaldab musta teed, nõgest ja portselansavi, mis puhastavad juuksed saasteainetest ning lisavad neile elastsust ja kohevust.

Kuivadele ja kahjustatud juustele: avokaado, sheavõi ja kummeli rikkalik segu niisutab ja toidab juukseid, muutes need läikivaks ja elastseks. Ka siin on olemas bambuseühendid ja sojavalgud.

Mulle meeldib, et šampooni pudel mahutab 325ml. Suurema pudeliga jätkub šampooni kauemaks ja arvatavasti tarbin siis vähem pakendeid ka :)

Natuke kahtlane on see, et pakenditel ei ole ühtegi öko sertifikaat :( Võib olla sellepärast saab ka hind selline olla. Sertifikaatide omamine on teadagi kallis "lõbu". Ehk loodetakse, et inimeste teadlikkus keskkonnasõbralikest- ja loodustoodetest on kasvanud ja siis usutakse rohkem, et tegu on loodusliku tootega. Aga eks proovida võib erinevaid tooteid.

Minu nipp juuste pesemiseks: mina pesen vähese šampooniga peanahka. Juuksed saavad puhtaks šampooni korralikul väljaloputamisel.

No comments: