Friday, February 25, 2011

Kumb on ohtlikum - saastunud õhk või kokaiin ?

Olen mõelnud õhusaaste teemal ka laiemalt - mida see meie tervisele tähendab, kui elame liiga pikka aega saastatud õhuga piirkondades? See on selge, et saastunud õhku sisse hingata on halb - tunned ju kohe, et see, mida hingad, ei ole normaalne õhk ja ei tekita head enesetunnet.

Aga kui ohtlik on ikkagi näiteks nende inimeste elu, kes elavad kas Muuga Sadama, Kehra paberitööstuse, Kiviõli Keemiatööstuse jne jne jne (neid näiteid on Eestimaal tohutult palju) mõjupiirkondades ?

Tänane ajakirjandus on käsitlenud teemat - saastunud õhk või kokaiin:
http://www.tarbija24.ee/?id=393714&com=1

Lugege ja imestage. Ma ei saa tegelikult ikkagi aru, miks on Eestimaal sellises koguses õhusaastet lubatud ja miks selle vastu midagi lõplikult ette pole võetud? Suurte ja tõsiste probleemidega tuleb tegeleda ja olukorda parandada, mitte oodata, et juhtuks midagi katastroofilist ja alles siis koosolek kokku kutsuda ning juhtunut arutada.

Täna sai lugeda ka Kiviõli uutest probleemidest. Kuna lähen ka ise sinna kindlasti lähiajal kohapeale olukorraga tutvuma, panen praegu siia ainult lingi loole ja paari nädala pärast kirjutan pikemalt:
http://www.bioneer.ee/eluviis/roheline_kontor/aid-10276/Kivi%C3%B5li-elanikud%3A-Kivi%C3%B5li-Keemiat%C3%B6%C3%B6stuse-%C3%B5husaate-on-taas-suurenenud%E2%80%A8%E2%80%A8

2 comments:

Muidumeez said...

Olgem nüüd mõistlikud ja vaadelgem, mitu protsenti elanikest tarbib kokaiini ja milline õhku ja siis tõmbame paralleele.

Andres said...

Jah, lisatud artikkel, kus on kõrvutatud kokaiini ja õhusaastet, on suhteliselt üldine. Täpsemalt ei ole räägitud ka kogustest. Aga välja tuleb kõige olulisem - õhusaaste on inimeste tervisele ohtlik. Kui ohtlik täpsemalt - sellele on hinnanguid lihtsam anda kunagi hiljem.