Friday, August 23, 2013

Hauka Laat 2013

Vana aja seebid Hauka laadal
Peale Salzburgi kirbuturu postitust on hea kirjutada Eesti vanimast laadast - Hauka laadast. Võtsin ennast kokku ja läksin sel aastal laadale. Mis mõttes, et võtsin ennast kokku? Hauka laadal olen juba pisikesest põnnist saati käinud, kuid nüüd oli viimased viie aastane paus tekkinud. Ilmselt tahtsin natuke nostalgiat ka kogeda :)

Laadad on toerdad, sest siis näeb palju vanu tuttavaid, saab kaubelda ja vaadata, mida müüakse. Hauka laat toimub Antsla kesklinnas. Müügiplatside ülespanek algab juba eelmisel õhtul, sest järgimsel hommikul kell 8 peab kõik müügiks valmis olema. 

Laupäeval seadsin ka mina sammud laadamelu keskele. Mul oli plaanis laadal pakutavaga tutvuda ning kui midagi piisavalt huvitavat leian, siis kukrut ka kergitada :)

Esimene koht, kust ma enam mööda, üle ega ümber ei saanud oli üks seebimüügi telk. Need ei olnud mingid suvalised või erksavärvilised seebid... Seega astusin kohe ligi ja hakkasin seepe katsuma ja nuusutama. Kaupmehega vesteldes sain teada, et need seebid on tehtud nii nagu vanasti seepi tehti. Koostises on seebikivi, searasv (kui ma nüüd ei eksi) ja eeterlik õli lõhna jaoks. 

Seebid olid kenasti suurtesse kotidesse pandud ja hind kujunes kaalu järgi. Hinnad jäid vahemikku 5-6 eurot. Kaaluvahemik seepidel oli 100-200g. 

Kahjuks ei ole ma leidnud seebimüüja kodulehte või mõnda muud kohta, kus nende toodetega virtuaalselt tutvuda saaks :( Kokkuvõttes sain kaubale kahe seebiga - saialill ja lavendel. Seebid on kasutuses ja super meeldivad. Vahutavad ja lõhnavad nii mis ilus :)

Julgen vana aja seepe soovitada, niiet panen siia kirja firma nime, kes neid toodab: OÜ Evitech ja e-post: info@evitech@mail.ee.

Nüüd aga ülejäänud laada juurde tagasi. Laadal müüdi absoluutselt kõike: käsitööd, kosmeetikat, kodukeemiat, toitu, riideid, jalanõusid, vanakraami, autosid, loteriid, küünlaid, karusahku jne. 

Kui päeval toimus vilgas kauplemine, siis õhtul toimusid Antsla staadionil kontserdid ja Antsla pargis romuralli. 

Laat on suur ja see aasta oli kuulda, et osales üle 800 kaupmehe. Päris palju mahub ikka pisikesse Antslasse :) Aga tegemist on ägeda laadaga, kuhu tasub vähemalt üks kord elus küll minna. 

No comments: