Saturday, April 20, 2013

Roheline hotell Viinis

Fuajee
Hotellituba
See on vaieldamatult üks ägedamaid keskkonnasõbralikke hotelle Austias.

Boutiquehotel Stadthalle
on esimene nullenergia hotell maailmas. Tegemist on nullenergia majaga. See tähendab põhimõtteliselt seda, et antud tehnoloogia abil ehitatud majas ei kulu rohkem energiat, kui maja ise on võimeline tootma.
 Kogu sooja vee ja elektri, mida hoone tarbib, toodavad päikese-- ja fotovolt (elektri jaoks) paneelid (200m2). Nad koguvad vihmavett ja kastavad sellega oma imeilusa siseaia taimi, puid ning katusel kasvavaid lavendleid. WC loputuskastis on ka nn vihmavesi. 

Isegi hotelli tubade sisustus on tehtud taaskasutavatest materjalidest. Seda nimekirja võiks veel pikalt jätkata, kuid jätan teile, lugejatele, midagi ise ka uurida ja avastada :)

Nüüd siis lähemalt neist asjadest, mis mulle meeldivad. Kõigepealt personal - nad on kõik väga toredad, sõbralikud, abivalmid ja rõõmsad. Fuajees on koguaeg saadaval austria õunad ja piparmündi-sidruni vesi. Tubade kujundus on ilus ja praktiline. Toa juures meeldib mulle kõige rohkem vaade lavendli katusele (lavender roof) ja vannitoanurk. Madrats ja voodipesu on ülimugavad. Suurepärane uni on garanteeritud. Hommikul ärkan selle peale, et linnuke akna taga laulab kogu hingest.

Siis on aeg sammud hommikusöögile seada. Ilusate ilmadega (suvest sügiseni) saab hommikust süüa ka siseaias. See, mida süüa pakutakse, on nii orgaanilist, kohalikku kui ka fairtrade päritolu. Teede valik on silme eest kirjuks võttev, leibasid ja kukleid on igale maitsele. Värsked köögiviljad ja puuviljad on alati olemas. Kuivatatud puuviljad, viigimarjad ja pähklid, mahepiim, sojajoogid, juustud, singid, erinevad saiakatted, magusad muffinid. Oehh suu hakkab jälle vett jooksma kui selle hommikusöögi valiku peale mõtlen siin...


Lühidalt - kõhu saab täis kvaliteetset toitu. Vot nii. Ja see kõik on toa hinna sees :)

Kui keegi peaks kunagi Viini sattuma, siis see on hotell, mida julgen soovitada. 

VIDEO HOTELLIST --> vajuta siia

Framente hommikusöögist

No comments: