Sunday, April 7, 2013

Lavendli sprei aitab paremini uinuda

Olen juba mitu nädalat võtnud hoogu, et panna kirja üks kasulik nipp, mida nägin-kuulsin Dr Oz´i saatest. Paljud kindlasti teavad seda saadet, sest see jookseb Kanal 11 ekraanil iga päev kell kuus ja näiteks pühapäeviti saab kõik nädala saated ühe korraga jutti ära vaadata. Seda viimast varianti ma olen proovinud teha aga üle kahe saate järjest ei jaksa lihtsalt vaadata. Nii palju igasugust infot käiakse välja, et kokkuvõttes ei jää midagi meelde :(

Nüüd aga selle nipi juurde, mida juba mainida jõudsin. Selles konkreetses saates oli juttu kuidas paremini uinuda, ehk asjadest ja tegevustest, mis soodustavad magama jäämist. Üks variant on vahetult enne magama minekut piserdada magamistuppa ja padja ülemistesse servadesse veega lahjendatud lavendli eeterlikku õli.  Lavendli eeterlik õli omab rahustavat toimet ja  annab rahuliku une.


Vasakul hea väike spreiotsikuga klaasist pudel
ja paremal  lavendli eeterlik õli.
Lavendli sprei jaoks on vaja:
- tühja spreiotsikuga pudelit;
- vett;
- natuke viina;
- lavendli eeterlikku õli.

3/4pudelit täitsin veega ja lisasin törtsu viina. See seob vee ja eeterliku õli omavahel ilusti ära. Eeterlikku õli panin 2-3 tilka. Ennem kasutamist loksutan pudelit.





Kasutan seda spreid peaaegu igal õhtul kui magama lähen. Teen seda pigem sellepärast, et tuppa jääb nii hea lõhn :)

Otseloomulikult võib seda ka kui õhuvärskendajat kasutada. Lisada võib endale meelepärase lõhnaga eeterlikku õli. Näiteks, magusa apelsini, sidruni või piparmündi oma. 
Dr. Hauschka pudel oli sprei tegemiseks absoluutselt ideaalne. See on väike (30ml) ja vajadusel saab seda reisile kaasa võtta. Lavendel aitab ka peavalu vastu. 
Ja muideks sellise sprei tegemine ei maksa peaaegu et midagi :D

Mis te sellisest nipist arvate?

No comments: