Monday, October 24, 2011

Uus lemmik köögis

Pilt võetud siit


Minu vaieldamatuks lemmikuks sai täna lõuna ajal süüa tehes Alpro soya köögikoor. Valmistasin kanahakkliha ja tomati kastet. Kõigepealt pruunistasin liha, maitsestasin selle karriga ja lisasin ühe suure tomati. Kõige viimasena lisasin u 100-125 ml köögikoort.

Juba söögitegemise ajal oli köök imelise lõhnaga täitunud ning kaste maitses suurepäraselt. Enam ei pea nende jahukastmete tegemisega aega kulutama. Saab palju lihtsamalt ja loomlikult ka mugavamalt. Mitte midagi ei saa valesti ka minna, see on eriti super.

Ning soja on ju tervislik! Soja kasulikkusest võib lugeda näiteks Eesti Sojaliidu kodulehelt: http://www.sojaliit.ee/soja-kasulikkus-sojaoad-sojaub Info köögikoore kohta leiab aga siit.

2 comments:

Anonymous said...

Soja on kirjade järgi üks ütlemata kasulik asi, kuid kui viitsid, siis tee mõni uurimus soja varjukülgedest samuti. Või on sul juba olemas?
Mina pisut pelgan soja tarbida ja teadlikult olen vältinud. Imeharva.

Gea said...

Soja kahjulikkuse kohta ei ole eraldi uurinud, aga kui sisestada otsingusse sõnapaar "soja kahjulikkus", siis leiab eestikeelset infot küll.

Paljud asjad on nii ka, et kui mõtled, et see või teine on halb, siis see mõjub ka vastavalt.

Arvan, et kui mõistlikult tarbida, siis ei juhtu mitte midagi. Teine asi on see kui mõnele inimesele soja lihtsalt ei sobi. Aga see ei tähenda, et see kahjulik peaks olema.

Oluline on tooraine kvaliteet. Ja mina ei karda soja süüa :) Aga eks igaüks otsustab ise mida ta sööb ja mida mitte.