Thursday, September 1, 2011

Weleda saialille šampoon ja dušigeel

Kuigi tegelikult on tegu spetsiaalselt beebidele mõeldud tootega, siis on see ideaalne ka tundliku nahaga täiskasvanutele. See on 2in1 pesuvahend st seda võib kasutada nii keha kui ka juuste pesuks.

Juukseid pole sellega veel pesta jõudnud, aga kindlasti proovin ära. Koostiselt on see valge ja kreemjas. Tunda on eeterlike õlide lõhna, mis mulle väga meeldib. Selles tuubis on 200ml kvaliteetset pesuvahendit. Hind jääb vahemikku 8.50-10.50€, sõltuvalt ostukohast.

Saialille peetakse ka väga heaks ravimtaimeks. Mõnus, et ravimtaimi kasutatakse looduskosmeetikumides.

Täiendus: Pesin nüüd ka juukseid selle šampooniga. Ei vahutanud väga hästi. Ilmselt on mul liiga palju juukseid :) Niiet kui tahan, et vahutama ka hakkaks, siis peaksin seda päris palju korraga pähe panema. Pidin ka palsamit kasutma, et kamm pärast juustest läbi tuleks. Aga midu said juuksed puhtaks ja jäid pehmed ja kerge läikega.

5 comments:

Anonymous said...

JAS OLED TEISI WELEDA TOOTEID KA KASUTANUD PEALE SELLE?

Kerlu

Gea said...

Jah, olen kasutanud mandli näokreemi. See mulle meeldis. Kuiva naha puhul hea paksema koostisega näokreem. Ja kohe hakkan kasutama ka mandli puhastusemulsiooni. Samuti kasutatakse meie peres veel meestele mõeldud niisutavat näokreemi.

Anonymous said...

Sellepärast Weleda ei vahutagi, et on looduslik. Tavalise poeshampooni ja seebi (ja tihtipeale ka "loodusliku" shampooni) paneb vahutama mõni sulfaat, näiteks Sodium Laureth Sulphate, mis on nahale halb ja loodusele kahjulik.
Kasutatakse ainult sellepärast, et ta on nii meeletult odav ja ta tekitab palju vahtu. Aga vahu olemasolu või mitte olemasolu ei mõjuta otseselt meie juuste puhtust, vaid teeb shampooni laialimäärimise lihtsamaks.
Kui juuksed jäävad pärast pesemist kammimatuks, on shampoonil vale PH-tase.
Ühe levinuma sulfaadi Sodium Laureth Sulphate kohta võib internetis ükskõik millise artikli lahti võtta ja lugeda, et see ei ole hea.

Gea said...

SLS on jah see aine, mis paneb šampoonid ja dushigeelid vahutama. Tean seda, et looduslikele toodetele lisatakse näiteks Sodium Coco Sulfate´i, mis tekitab ka vahtu, kuid ka see ei ole vist päris looduslik "vahutekitaja".

Miks see nii on, saab lugeda siit: http://longhair.livejournal.com/2356788.html

Lühidalt kokku võttes pidi see olema väga väga lahjendatud kujul SLS.

Põhimõtteliselt võib ju pakendile ükskõik mida kirjutada, peaasi, et kliendid ostaksid. Kahju, et see nii on :(

Anonymous said...

Jaa, näiteks firma Lush vedelad shampoonid sisaldavad kõik SLS-i ja kõvadest shampoonidest mõned Coco Sulfate'i ja mõned SLS-i.

Vaatasin ka oma vannitoas kõik tooted üle ja ainult 1 lapse shampoonidest oli sulfaadivaba... Looduslikes shampoonides oli kõigis sulfaat sees. Mind hämmastab kõige rohkem see, et kõik teavad kui "paha" see aine on, aga ikkagi nii laialt kasutuses.

Olen nüüd juba tükk aega otsinud sulfaadivaba shampooni.
Kas keegi oskab veel peale Weleda veel mõnda soovitada??

SODIUM LAURETH SULFATE sünonüümid on:
DODECYL SODIUM SULFATE; PEG- (1-4) LAURYL ETHER SULFATE, SODIUM SALT; POLYETHYLENE GLYCOL (1-4) LAURYL ETHER SULFATE, SODIUM SALT; POLY (OXY-1,2-ETHANEDIYL) ,A -SULFO-W (DODECYLOXY) -, SODIUM SALT; POLYOXYETHYLENE (1-4) LAURYL ETHER SULFATE , SODIUM SALT; SODIUM PEG LAURYL ETHER SULFATE; SODIUM POLYOXYETHYLENE LAURYL ETHER SULFATE; SODIUM POLYOXYETHYLENE LAURYL SULFATE; SODIUM SALT PEG- (1-4) LAURYL ETHER SULFATE; SODIUM SALT POLYETHYLENE GLYCOL (1-4) LAURYL ETHER SULFATE; SODIUM SALT POLY (OXY-1,2-ETHANEDIYL) ,A -SULFO-W (DODECYLOXY) -