Tuesday, June 22, 2010

Ilu ja vaikus - Tallinnast kõigest 38 minuti kaugusel

Tänane ilm sobis ideaalselt matkamiseks. Kuigi ilmateade lubas kerget vihmasadu, siis tänase päeva jooksul me vihma näinud ei ole ja Viru raba, kus me täna esmakordselt käisime, üllatas väga sooja ja päiksepaistelise ilmaga:)

Viru raba asub logistiliselt väga heas kohas - kohe Tallinn-Narva maantee ääres Loksa teeristis. Olen sealt ka varem korduvalt mööda sõitnud ja alati näinud, et parkla on autosid täis, aga ise pole siiani sellel matkarajal käinud.

Kuna üleeile käisime alles Käsmus pikemal matkarajal, siis oli täna plaanis teha lühem matk ja Viru raba sobis selleks ideaalselt. Võrreldes Käsmuga on tugev pind jalge all, kus on kerge käia. Rada kulgeb peamiselt laudteel ja matkarada ongi edasi-tagasi rabas käimine, kokku tuleb vast 7 km.

Eriti muljetavaldav oli raja väga hea seisukord - laudtee oli igati korralik. Meelde tuli veel üks ammuteada tõde - matkajad on üks väga lahe seltskond. Inimesed, kes meile täna vastu tulid (nii välismaalased kui eestlased) - olid kõik hästi sõbralikud - teretasid ja rääkisid ka natuke juttu.

Järgmisel korral tuleb Viru rabasse minnes kindlasti ujumisvarustus kaasa võtta - seal on üks ujumiseks väga sobiv koht. Ja ainult kujutleda võib, milline näeb välja Viru raba päikesetõusul - seda peaks lähiajal vaatama minema. Sinna sõitmine võtab ju aega kõigest 38 minutit :)

3 comments:

Anonymous said...

Ujumiskoht - oo.. Lähme sinna teinekord, kui on soe ilm, siis võtame ujumisasjad kaasa, käime natuke ja siis sulps ujuma : PP

Gea said...

Aga meil õnnestus täna seal kahte sookurge ka näha! Kahju ainult, et nad nii kiiresti ära lendasid, ei jõudnudki pilti teha :(

Andres said...

Igal juhul tuleb siis varsti uuesti minna - päiksetõusu vaatama, ujuma ja sookurgesid pildistama :)