Thursday, December 3, 2009

Himaalaja sool - uus trend köögis

Kindlasti on kõik kuulnud seda, et rohkem kui pool teelusikatäit soola päevas on tervisele kahjulik. Kuna olen vahepeal igasugu rohelisi toiduaineid lähemalt uurinud, siis nüüd tekkis õige aeg vahetada köögis välja tavaline lauasool. Tõuke selleks sain siis, kui käisin Tallinnas loengul "pH-tasakaal ja tervis", kus seda soola mainiti.

Himaalaja sool (värvus on heleroosakas) on tekkinud 250 miljonit aastat tagasi Himaalaja mäestikes. Olen lugenud, et seda soola kutsutakse ka "valgeks kullaks".

Pilt on võetud siit
See sool:
- sisaldab kuni 84 inimkehale vajalikku keemilist elementi;
- ei sisalda kunstlikke lisandeid;
- sobib ideaalselt lauasoolana kasutamiseks;
- on jahvatatud ja rafineerimata;
- on kõrge mineraalisisaldusega.

Leidsin 2004. aasta Postimehest artikli, kus oli välja toodud üks näide, kuidas Himaalaja soola nahahoolduses kasutada. Õpetus on selline: hõõru sool niiske käega nahale ja masseeri ettevaatlikult. Hoia soola nahal mõni minut ja loputa sooja veega maha. Ülehõõrumine Himaalaja soolaga aitab nahal vabaneda surnud rakkudest ja puhastab sügavalt poorid.

Ise pole seda veel katsetanud, aga kui seda teen, siis annan teada kas see mõjus nii nagu õpetuses kirjas on.
Sool, mille mina ostsin, maksis 79 krooni (1kg), aga sellest jätkub väga pikaks ajaks :)

No comments: