Viimasel ajal olen enda jaoks avastanud värske apelsinimahla. Tavalisi mahlu, mida poes müüakse, mulle juua ei meeldi. Peamiselt on põhjus selles, et koos mahlaga jooksin endale väga suures koguses suhkrut sisse ja see ei lähe mitte. Nii jõudsingi selleni, et kui mahla joon, siis ainult värsket.
Siinkohal on ainult üks asi, mida ma tahtsin muuta - hinda. Olenevalt kohvikust või mõnest muust söögikohast, maksab üks klaas värskelt pressitud apelsinimahla 3-6 eurot. Ei saa öelda, et see väga odav oleks. Aga eks head asjad on vahest kallid ka :)
Mahlapressi (ma mõtlen siin suurt kombaini) ma endale osta ei soovinud. Esiteks see on liiga suur ja teiseks selle puhastamine võtab liiga kaua aega. Seepärast otsustasin esialgu osta väikse mahlapressi, millega saab mahla käsitsi teha. See ei võta väga kaua aega ja mahl tuleb mõnusalt viljaliharohke.
Alloleval pildil oleva mahlapressi ostsin Selverist ja hinnaks oli sel 4 eurot. Sellel on peal erinevad mõõdud ja nende abil saab lihtsasti teada kui palju mahla puuviljadest kokku tuli. Mahlapress näeb rohkem kannu moodi välja ja seda on ülimalt lihtne ja mugav kasutada.
Täna hommikul tegin ühe klaasi apelsinimahla ja selleks läks mul vaja ühte keskmise suurusega apelsini. Mahla sain peaaegu 200ml. Ühe apelsini hind on umbes 0.60 eurot. Niiet kodus mahla teha on kordades odavam ja usun, et maitse on ka parem. Ikkagi ise tehtud :) Hoidsin apelsine külmkapis, siis saab juua mõnusat jahedat mahla.
Muidugi võib teha ka segumahlasid. Näiteks apelsin-greip; apelsin-sidrun; apelsin-laim; apelsin-pirn jne. Tuleb vaid loovusel lennata lasta ja mahlad valmivad võluväel.
Minuarust on see suurepärane võimalus juua kvaliteetset ja puhast mahla.
3 comments:
aga kui mahlapaki peale on kirjutatud mahl, ja mitte nektar, mahlajook vms, siis sinna ei ole lisatud suhkrut.
cc
Ma tean, et Solarise toidupoes pressitakse erinevaid värskeid mahlu ja pakendatakse kohe sealsamas. Säilivusaeg on neil sama päeva õhtuni. Nende puhul olen 100% kindel, et sinna pole suhkrut lisatud.
Plenderda mahl läbi ka! Tuleb palju kohevam :)
Post a Comment